Draci v hrnci

V kuchyni jako doma!

Ragú to je pokrm z masa, dračí smečka nad ním jásá
  • Ragú to je pokrm z masa, dračí smečka nad ním jásá

    Ragú to je pokrm z masa, dračí smečka nad ním jásá

    19:58 25. February 2024

  • Šunkové rolky pro kluky i holky

    Šunkové rolky pro kluky i holky

    19:47 18. February 2024

  • Na koblížcích s pracharandou smlsneme si s dračí bandou

    Na koblížcích s pracharandou smlsneme si s dračí bandou

    19:35 11. February 2024

  • Dáš si kousek koláče, nebude ti do pláče!

    Dáš si kousek koláče, nebude ti do pláče!

    20:00 4. February 2024

  • Piškotová roláda, a je dobrá nálada!

    Piškotová roláda, a je dobrá nálada!

    20:03 28. January 2024

  • I z vepřových škvarků upečeš si mňamku

    I z vepřových škvarků upečeš si mňamku

    19:37 21. January 2024

  • Koláčky pečené v hrníčku

    Koláčky pečené v hrníčku

    20:11 14. January 2024

  • S domácími hot dogy za chvíli jsme hotovi

    S domácími hot dogy za chvíli jsme hotovi

    19:49 7. January 2024

  • Kuře se zelím, jistě voní veselím!

    Kuře se zelím, jistě voní veselím!

    20:06 5. January 2024

  • Linecké a džem, vánoční je sen!

    Linecké a džem, vánoční je sen!

    20:06 17. December 2023

  • Každý drak i dračice zná polentu z kukuřice

    Každý drak i dračice zná polentu z kukuřice

    19:39 10. December 2023

  • Dnes se budou péci skořicoví šneci

    Dnes se budou péci skořicoví šneci

    20:12 3. December 2023

  • Draci v hrnci představují novou ségru

    Draci v hrnci představují novou ségru

    1:09

  • PF 2016

    PF 2016

    0:37

  • Upoutávka

    Upoutávka

    0:25

  • Rozhovor s Oskarem a Terezou Juchelkovými

    Rozhovor s Oskarem a Terezou Juchelkovými

    5:40

Recepty

  • Pečené zelí s křupavou strouhankou

    Pečené zelí s křupavou strouhankou

    Ingredience:

    • 1 bílé zelí

    na omáčku:

    • 80 ml oleje
    • 3 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička medu
    • 1 utřený stroužek česneku
    • 1/4 lžičky chilli
    • 1 špetka pepře
    • 1 špetka soli

    na křupavou strouhanku:

    • 1/2 hrnku strouhanky (ideálně hrubší - japonské)
    • 5 lžic oleje
    • 1 stroužek česneku
    • 3 lžíce listové petržele

    Postup:

    Předehřejte troubu na 200 °C a připravte si plech vyložený papírem na pečení. Ze zelí odstraňte vnější poškozené listy a ostrým nožem nakrájejte hlávku napříč na kolečka silná asi 1,5-2 cm. V misce dobře promíchejte suroviny na omáčku a pomocí mašlovačky vydatně potřete povrch zelných plátků. Pak zelí vložte do trouby, stáhněte teplotu na 180 °C a pečte asi 25–35 minut, až bude měkké, ale pořád trochu křupavé. V průběhu pečení zelí můžete ještě dvakrát potřít zbylou omáčkou. Připravte si křupavou posypku: V hlubší pánvi rozehřejte na středně silném ohni olej, vsypejte strouhanku a za stálého míchání a prohazování ji opečte dokřupava, potrvá to jenom chvilku. Když začne strouhanka zlátnout, přidejte i prolisovaný stroužek česneku a už jenom krátce společně opečte. Upečené zelí dejte na talíř, bohatě zasypejte křupavou strouhankou, přidejte najemno nakrájenou petrželovou nať a podávejte teplé (ideálně s bramborovou kaší).

  • Boloňské špagety

    Boloňské špagety

    Ingredience:

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 1 velká cibule
    • 1 mrkev
    • 1 řapík celeru
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 250 ml hovězího vývaru
    • 2 plechovky krájených konzervovaných rajčat
    • 1 lžička cukru
    • petrželka – nať
    • 500 g špaget
    • parmezán na posypání
    • sůl
    • pepř

    Postup:

    Oloupeme cibuli a najemno ji nakrájíme. Pak nakrájíme najemno i mrkev, petrželku a řapíkatý celer a také prolisujeme česnek. Na pánvičku nalijeme olivový olej a zeleninu, kromě petrželky, na něm krátce (asi 5 minut) opečeme. Do pánvičky přidáme maso, osolíme a všechno opékáme až do doby, kdy je maso krásně hnědé. Hrudky masa, které mohou vzniknout, rozmačkáme vidličkou. Přidáme vývar a krájená rajčata, cukr a petrželku. Vaříme cca 90 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem. Špagety uvaříme dle návodu (do vody v hrnci přidáme lžičku soli a lžičku olivového oleje). Hotové těstoviny slijeme a můžeme servírovat. Na talíř naložíme těstoviny, na ně přidáme omáčku a všechno krásně zasypeme parmazánem. Ta vůně a ta chuť! Mňam!!!

  • Panádlová polévka

    Panádlová polévka

    Ingredience:

    • 40 g másla
    • 1 ks cibule
    • 160 g staršího chleba (zbaveného kůrky a nakrájeného na kostičky)
    • 1 ČL papriky mleté sladké
    • ½ ČL drceného kmínu
    • 1 l silného horkého hovězího nebo drůbežího vývaru
    • 1 ks velkého vejce
    • 5 PL strouhaného parmazánu + parmazán na posypání
    • sůl
    • pepř čerstvě mletý
    • petrželka hladkolistá - lístky na ozdobení
    • krutony z chleba

    Postup:

    V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Pak přihoďte chléb a opečte jej dozlatova. Zaprašte mletou paprikou a drceným kmínem a minutu opékejte. Zalijte vývarem a chvilku vařte, aby byl chleba úplně měkký a v polévce se rozpadal. Mezitím si vyrobte krutony (starší chleba nakrájejte na kostičky a opečte v pánvi na sádle, oleji nebo přepuštěném másle). Vejce rozšlehejte, smíchejte s parmazánem a vlijte do polévky, přitom polévku bez přestání míchejte. Dobře osolte, opepřete a posypte lístky petrželky a parmazánem. Na talíři pak přidejte krutonky. Dobrou chuť.

Další tipy