Bezlepková Šup Šup buchta
Ingredience:
4 celá vejce, 30 dkg cukru, 1 bezlepkový prášek do pečiva, vanilka, 2 lžíce kakaa, 15 dkg rozpuštěného rostlinného tuku (např. Hera), 40 dkg bezlepkové mouky (např. Jizerka), ovocný kompot (broskve, meruňky)
Postup:
Vejce smícháme s cukrem a kakaem. Poté přidáme rozpuštěný tuk a pokrájené ovoce i se šťávou.
Do celé směsi nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a vanilku. Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 30 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. (Pokud použijete čokoládu na polevu, zkontrolujte, zda je bezlepková.)
4 celá vejce, 30 dkg cukru, 1 bezlepkový prášek do pečiva, vanilka, 2 lžíce kakaa, 15 dkg rozpuštěného rostlinného tuku (např. Hera), 40 dkg bezlepkové mouky (např. Jizerka), ovocný kompot (broskve, meruňky)
Postup:
Vejce smícháme s cukrem a kakaem. Poté přidáme rozpuštěný tuk a pokrájené ovoce i se šťávou.
Do celé směsi nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a vanilku. Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 30 minut při teplotě 180 °C. Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. (Pokud použijete čokoládu na polevu, zkontrolujte, zda je bezlepková.)