10. 11. 2017

Trpasličí hot dogy


Budeš potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžičku cukru
  • 1 kostku droždí
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžičku soli
  • 250 ml vody
  • sezamová semínka (na posypání)
  • 1 vajíčko
  • párky nebo klobásky (tenké)
  • papír na pečení

1.jpg

1.

Vodu mírně zahřej, aby byla vlažná (nesmí být horká!). Pak do vody přidej lžičku cukru a rozdrob kostku droždí. Směs dej na teplé místo a nech asi 20 minut než vzejde kvásek (to znamená, že se tam začnou dělat bublinky a trochu to nabobtná).

2.jpg

2.

Kvásek nalij do mísy s moukou a přidej olej, vejce a sůl. Ze směsi vypracuj těsto, které nech v teple dalších 20 minut kynout.

3.jpg

3.

Předehřej si troubu na 180 °C. Když je těsto vykynuté, rozděl ho na 12-15 kousků a z každého kousku uválej asi 20 cm dlouhý pruh (nebo spíš hada :-)).

4.jpg

4.

Proužky těsta obaluj jednotlivé párky. Nezapomeň párky oloupat! Pokud chceš malé párečky, můžeš je krátit na libovolnou délku.

5.jpg

5.

Zabalené párky pokládej na plech vyložený pečicím papírem, potři je rozšlehaným vajíčkem a posyp trochou sezamu.

6.jpg

6.

Párky peč asi 15 minut, dokud pěkně nezezlátnou. Podávej samotné nebo třeba s nakládanou okurkou, cibulkou a hořčicí.

7.jpg