23. 11. 2018

Kakaový „likér“


Budeš potřebovat:

  • 1 plechovku Salka
  • 0,5 l mléka
  • 1 sáček čokoládového pudinku
  • 2 hrnce
  • případně tyčový mixér

1.jpg

1.

Neotevřené Salko vlož do hrnce a zalej vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu přiveď k varu, stáhni plamen a vař dvě hodiny. Pokud koupíš karamelové Salko, tenhle krok můžeš přeskočit.

2.jpg

2.

V druhém hrnci uvař podle návodu pudink. Pozor, neslaď ho (Salko je sladké dost :-)). Pudink může být i jiný než čokoládový – mandlový, vanilkový…

3.jpg

3.

Salko i pudink nech vychladnout (to je důležité!) a pak smíchej dohromady (případně rozmixuj tyčovým mixérem). Pokud ti likér připadá příliš hustý, nařeď ho trochou mléka. Směs můžeš nalít do hezké lahve a uložit v lednici nebo rovnou servírovat. :-)

4.jpg