1. 9. 2017

Mumifikace jablka


Budeš potřebovat:
jablko
sklenici, do které se vejde jablko
jedlou sodu (hodně)
sůl (hodně)
nožík


1.

Oloupej jablko a opatrně z něj vydlabej nebo vyřízni jádřinec nebo popros někoho z dospělých, aby ti s tím pomohl. Z mumifikovaných těl se podobně vyndávaly vnitřní orgány!


2.

Smíchej jedlou sodu se solí v poměru 2:1 (2 díly soli a 1 díl sody) a nasypej vrstvu asi 2 cm do sklenice.


3.

Na jablku vyřízni oči, nos a pusu – pokud si nevěříš, opět požádej někoho z dospělých.


4.

Jablko vlož do sklenice a zasyp zbytkem směsi. Jablko by mělo být celé zakryté.


5.

Ulož mumii na tmavé místo, ideálně ne moc v horku, ale zase ne do lednice. Tvá mumie bude vysušená cca za 7 dní. V průběhu mumifikace s jablkem nic nedělej, zkus udržet zvědavost na uzdě a na mumii se podívej opravdu nejdřív za týden. Kdyby ještě nebyla dost suchá, dej jablko zpátky do směsi a nech ho ještě den nebo dva odpočívat.